Plataforma de creació i experimentació artística que té per objectiu impulsar les arts visuals contemporànies, oferint la possibilitat d’intervenir en la doble pàgina central de la revista Quadern de les idees, les arts i les lletres a diferents artistes perquè presentin un projecte específic amb total llibertat.
Zona_zero parteix d’una intervenció artística realitzada com a site-specific que té la particularitat d’esdevenir peça, lloc expositiu i suport de difusió al mateix temps.

Zona_zero es planteja com un repte, on el mitjà suport esdevé limitació i motivació al mateix temps, on la peça presentada forma part d’un procés de treball, on la intervenció no s’acaba en el full imprès sinó que forma part del corpus d’obra de cada artista.

Espai concebut i coordinat per
_ Llorenç Ugas Dubreuil Fotògraf. Col.laborador de la revista Quadern.
_ Gemma Cascón Es dedica a la fotografia i la comunicació. Editora del mitjà de difusió cultural Week& (Week&Sabadell, Week&Barcelona), membre del consell de redacció de Quadern i impulsora del projecte col·laboratiu La Fàbrica Hub Creatiu.

El zona_zero va començar l’any 2012 i ha acabat l’any 2017. Durant aquests cinc anys, han presentat les seves propostes un total de 22 artistes de diferents disciplines. Des d’aquí els donem novament les gràcies.

La revista Quadern de les idees, les arts i les lletres s’edita cinc cops a l’any i està disponible en format imprès i en format digital. Es pot trobar a Sabadell a la llibreria La Llar del Llibre i a Barcelona, a Laie. També es distribueix a més d’un centenar d’associacions culturals de l’àrea d’influència del català.

T