ricard granSalvem els mots.
Aquesta remor que se sent no és de paraules
(…)
Aquesta remor que se sent no és de pensaments.
Han estat prohibits perquè no engendrin
la necessitat de parlar
i sobrevingui, inevitable, la catàstrofe.
I, tan mateix, la remor persisteix.

Manllevant les paraules de Miquel Martí Pol, davant aquesta remor que ens arriba en forma de lleis redactades per emmudir les paraules, per deixar la llibertat d’expressió en una expressió en sordina per ofegar els mots en una sopa de lletres…ens cal tornar a sacsejar el pensament i les paraules per recuperar-ne el verdader significat. Ens cal fermar bé al nostre equipatge amb més exigència la cultura. Perquè la cultura és una manera de veure i viure la vida per créixer en el futur. La cultura defineix el nostre “jo”. Ens modela com el fang. Ens fem i arribem a ser de la manera com som perquè ens esculpeixen els poetes, els músics, els artistes, els escriptors… no podem permetre que aquesta remor teixeixi una teranyina paralitzadora.
Per això, ara, revisar dos cents números de cultura es revisar-nos i veure que no hi ha fissures en el bagatge intel•lectual. Dos cents números de “Quadern” son els fonaments del mur de contenció enfront la remor que persisteix. Es el pòsit, el solatge pres en el fons del nostre “equipatge”, que ens permet dissertar a l’àgora alhora que fer camí amb llibertat.

Ricard Figueras Bonet

Ricard Figueras Bonet viu i treballa a Sabadell. Ha realitzat estudis d’Economia i Sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha realitzar estudis d’Humanitats a la Universitat Nacional de Educació a Distancia. Seminaris de Sociologia a la Universitat Internacional Menéndez y Pelayo a Santander. A l’escola d’Art i Disseny “Eina”participa en els tallers de pintura amb el pintor Xavier Serra de Rivera. Estudia dibuix a l’Escola Lliure del Mediterrani, a Barcelona. Ha estat seleccionat per participar en el taller “Maestros de la Figuración” a la Universitat de Navarra, impartit per Antonio López y Juan José Aquerreta. Ha exposat a Barcelona, Sevilla ,Santander, Nova York, Suïssa, al Museo del Grabado Español Contemporáneo Marbella,a Caixa Forum Girona, al Palacio Provincial de la Diputación de Alicante, a Sabadell a estat resident al Centre de Producció i Creació Artística “La Nau”., també a Espais per al Desenvolupament de les Arts “L’Estruch”, a la galeria Traç d’Art i a la Acadèmia de Belles Arts. Es defineix com a pintor figuratiu. Treballa a partir de les formes reals, “les copio però faig una altre cosa que la realitat. La manera com ets, com et sents, com t’han modelat…tot aixó transforma la realitat que veus”.

www.figuerasbonet.com